• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 - 17:26
 
 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
 
Απευθυνόμαστε σε σας σχετικά με τους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ04.
Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά της Ελληνικής Παιδείας πρακτική, το Υπουργείο προβαίνει σε πλήρη απαξίωση του μαθήματος της Φυσικής, ενός εκ των κορυφαίων διδακτικών αντικειμένων.
Το Υπουργείο αδιαφορώντας για τις ανάγκες των μαθητών, τις απαιτήσεις της διδακτέας ύλης και τις δυνατότητες του κάθε κλάδου διδασκόντων, προσλαμβάνει αναπληρωτές για το μάθημα της Φυσικής,  που δεν είναι Φυσικοί!!!
Κύριε Υπουργέ, μήπως είναι ευκολονόητο γιατί οι μαθητές προστρέχουν μαζικά στα φροντιστήρια;
Δεν είναι δυνατόν η διδασκαλία της Φυσικής να επιτευχθεί από άλλες ειδικότητες καθηγητών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν να δουν το αντικείμενο, ακόμα και ως εικόνα, από την εποχή  που ήσαν μαθητές!!!
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σας θέτει προ των ευθυνών σας για τις απαράδεκτες καταστάσεις στις οποίες θα περιέλθουν τα σχολεία, καθώς οι πάντες θα διδάσκουν τα πάντα, άσχετα δυνατοτήτων, κατάρτισης και εμπειρίας.
Η δίκαιη και ισότιμη προσφορά ευκαιριών στους μαθητές σημαίνει ότι τα αντικείμενα πρέπει να διδάσκονται από τους κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς κι όχι από οποιονδήποτε που θα μπει στην αίθουσα.
Με το σκεπτικό του Υπουργείου, κε Υπουργέ, όποιος έχει πρόβλημα καρδιάς ας πάει στο γυναικολόγο. Γιατρός δεν είναι κι αυτός; Το θεωρείτε λογικό;
Το θεωρείτε λογικό τη Φυσική να μην τη διδάσκουν Φυσικοί;
 
Η ευθύνη και η απόφαση είναι δική σας.
 
 
ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.Φ