• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 - 16:34

  

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνεχίζοντας την προσπάθεια επιμόρφωσης των συναδέλφων διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις θα δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, ώστε να τεθούν υπό συζήτηση σύγχρονα θέματα Φυσικής, που αφορούν  τόσο τη φυσική πραγματικότητα όσο και τη σχολική πραγματικότητα.
Στην πρώτη διάλεξη, η οποία είναι μια συνεργασία της ΕΕΦ με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή,  ο (αφυπηρετήσας, ήδη, από το 2011) Καθηγητής Αστρονομίας  στο  ΑΠΘ, κ. Ν. Κ. Σπύρου, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα:
«Τα ρευστά στο σχολείο, στη ζωή μας και… αλλού»
 Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπύρου θα αναπτύξει τις θεματικές ενότητες:
    Θεωρητικά πρότυπα δυναμικής περιγραφής της φυσικής- αστρονομικής πραγματικότητας.
    Συστήματα  βαρυτικών σημειακών μαζών.
    Ρευστά - Συνεχή βαρυτικά και μελανά μέσα και παγκοσμιότητά τους.
    Δομή και φυσικά χαρακτηριστικά  Ρευστών - Είδη Κίνησης - Εξισώσεις Κίνησης.
    Εφαρμογές Ρευστών (Γη, Ηλιακά Συστήματα, Γαλαξίες, Σμήνη Γαλαξιών, Σύμπαν).
Η συνάντηση του κ. Σπύρου με τους συναδέλφους Φυσικούς, αλλά και όσους έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Φυσική και την ευρύτερη Αστρονομία, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 - 13:00 στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (αμφιθέατρο Seth Frank του κολεγίου Perrotis).

Με εκτίμηση
Φιλντίσης Παναγιώτης
Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ