• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Κυριακή 27 Μαΐου 2018 - 20:15

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

διοργανώνουν

την ημερίδα: Η Φυσική συναντά τους πολίτες και λύνει - απαντάει στα ερωτήματα τους  

Μια γιορτή για μαθητές
Γυμνασίου και Λυκείου για γονείς και εκπαιδευτικούς

Η εκδήλωση  πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2017 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 – Περιστέρι), όπου έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν 300 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από το Περιστέρι και την ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής, καθώς και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Το κεντρικό θέμα είναι «Ανακάλυψε τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις  και θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα, όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά σεμινάρια (workshops), εκθέσεις και ομιλίες. Επίσης θα προσκληθούν να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, με ομιλίες σε γλώσσα απλή και κατανοητή στο ευρύ κοινό.
Περιεχόμενο
Δείχνουμε - παρουσιάζουμε  - παριστάνουμε έννοιες των Φυσικών Επιστημών.
•    Δείχνουμε:  Σε 4 ομιλίες των 30 λεπτών παρουσιάζεται η ομορφιά του πειράματος και των παραστάσεων των εννοιών των Φυσικών Επιστημών.
•    Παρουσιάζουμε και παριστάνουμε: Οι μαθητές μαζί με εκπαιδευτικούς «δάσκαλους της Φυσικής», συμμετέχουν σε πειράματα – δρώμενα – έργα τέχνης – παρουσιάσεις.
Σκοπός
Μέσω του εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης των εννοιών οι μαθητές θα γνωρίσουν τις Φυσικές Επιστήμες και θα τις συνδέσουν με την καθημερινή τους ζωή, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω τους.
Επιβράβευση
Επιστημονική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη της εκπαίδευσης, καλλιτέχνες και εκπροσώπους του τεχνολογικού κόσμου, θα αξιολογήσει βάσει γνωστών κριτηρίων, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν ένα μήνα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, τις εργασίες των συμμετεχόντων μαθητών.
Θα δοθούν τα  εξής βραβεία:
1ο Βραβείο: Δωρεάν Συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο της Ε.Ε.Φ.  στην πόλη της Ερέτριας (Ιούνιος 2017 ).
2ο Βραβείο: 10 Δωρεάν Συμμετοχές στο περιοδικό της ΕΕΦ «PHYSICS NEWS». Θεματικές ενότητες και κοινό στόχευσης
Το Φεστιβάλ θα είναι οργανωμένο γύρω από διαφορετικές θεματικές ενότητες, όπως Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία και Διάστημα, Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική, Περιβαλλοντικές Επιστήμες και «Επιστήμη & Τέχνη».

 

Επιστημονική Επιμέλεια:
Χριστακόπουλος Ιωάννης, Στέλεχος της Εκπαίδευσης,Ζαρκαδούλιας Γεώργιος,Φυσικός

Οργανωτική Επιτροπή:
Φιλντίσης Παναγιώτης, Ζαφειρακίδης Γεώργιος, Γκίνης Νικόλαος, Κουκουβή Αναστασία, Γεώργα Αναστασία,Λάλος Νικόλαος, Αναγνωστόπουλος Θωμάς, Δημητράκη Παναγιώτα

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

 

1.    Το τηλέφωνο επικοινωνίας για λεπτομέρειες που αφορούν το Φεστιβάλ είναι 6979774903 (κ. Γεώργα Αναστασία).
2.    ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Φ: ώρες 15:00 έως 19:00 καθημερινώς, τηλ.: 210 3635701, 2103610690, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και www.eef.gr

To e-mail όπου θα γίνει η αποστολή της παρακάτω φόρμας είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΦΙΣΣΑ

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ