• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 - 20:31


Η επιστολή - γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (European Physical Society - EPS) είναι σαφέστατη και τελειώνει την όποια συζήτηση προσπάθησαν κάποιοι να ξεκινήσουν τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με το ποια είναι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ποιος εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς, διαγωνισμούς κ.ά.
Διαβάστε στο επισυναπτόεμνο αρχείο  την επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (η οποία αποτελείται από 42 χώρες και 130.000 μέλη) Christophe Rossel προς τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας, με την οποία αναγνωρίζει την ΕΕΦ σαν τον αποκλειστικό και επίσημο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην EPS. Με την ίδια επιστολή, ο πρόεδρος της EPS προτρέπει τον κ. Υπουργό να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τα αυτονόητα δικαιώματα και προνόμια της ΕΕΦ ως πλήρους μέλους της EPS, όπως το να επιλέγει μέσα από τους διαγωνισμούς της τους μαθητές οι οποίοι θα εκπροσωπούν την Ελλάδα στις Ολυμπιάδες Φυσικής (IPhO).  
Περιμένουμε από το ΥΠΠΕΘ να σεβαστεί την εισήγηση της EPS και να τροποποιήσει άμεσα την εγκύκλιο για τον διαγωνισμό Φυσικής της ΕΕΦ, ώστε οι μαθητές που θα διακριθούν στον διαγωνισμό της ΕΕΦ να συμμετάσχουν στην 48η Ολυμπιάδα Φυσικής. 


Για το ΔΣ της ΕΕΦ
Φιλντίσης Παναγιώτης
Α΄ Αντιπρόεδρος
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ