• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 - 20:53

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της δραστηριότητας για το Πείραμα του Ερατοσθένη το 2016, από τα ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Λέσβου και 1ο Ηρακλείου, φέτος την επαναλαμβάνουμε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ)


Στον εμπλουτισμένο χάρτη https://goo.gl/UDc25X, δημιούργημα της περσινής πρωτοφανούς μαζικότητας και επιτυχίας δράσης των 400 σχολείων που πήραν μέρος, μαζί με τις φωτογραφίες και όλες τις μετρήσεις, αποτυπώνονται διακριτικά: ο ενθουσιασμός, το πνεύμα συνεργασίας, η φαντασία, η ευρηματικότητα κι άλλες πολλές αξίες που ανέδειξε η δράση.Φέτος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 (Εαρινή Ισημερία), με τίτλο  «Το Πείραμα του Ερατοσθένη  για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης».Οδηγίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη διεύθυνση:
http://www.astro.noa.gr/gr/ eratosthenes