• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 - 17:51

Οι Φυσικές Επιστήμες συναντιούνται και αλληλεπιδρούν με στόχο την πρόοδο της Τεχνολογίας για την δημιουργία μιας βιώσιμης μελλοντικής κοινωνίας. Η ανθρωπότητα σήμερα έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως η ρύπανση, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η εξάντληση των φυσικών πόρων. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ανακύκλωση, η φειδωλή χρήση των πρώτων υλών και της ενέργειας είναι η απάντηση που δίνει ο σύγχρονος άνθρωπος στο πρόβλημα αυτό.Πού βασίζεται όμως η Τεχνολογία; Στα Υλικά.... Και ... η πρόοδος της Τεχνολογίας θα επιτευχθεί με τα Προηγμένα Υλικά, που χαρακτηρίζονται από ασυνήθιστες, χρήσιμες ιδιότητες. Εφαρμογές των Φυσικών Επιστημών με εργαλείο την Επιστήμη των Υλικών και στόχο την βελτίωση της καθημερινής μας ζωής, αναπτύσσονται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Όλα αυτά, ανέλαβαν να δείξουν επιστήμονες του Κέντρου μαζί με συνεργάτες τους από όλη την Ευρώπη, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια σειρά από μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, φύλλα εργασίας αλλά και ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης χτίζει με Νέα Υλικά τον κόσμο του μέλλοντος. Όλα διατίθενται δωρεάν στα Ελληνικά και σε 22 ακόμα ευρωπαϊκές γλώσσες στην ιστοσελίδα  www.materialsfuture.eu/gr.

Το εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται και στην ιστοσελίδα  http://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/328?locale=el) ,  με στόχο την εκπαίδευση των μαθητών στις νέες τεχνολογίες, που αποτελούν εφαρμογές των Φυσικών Επιστημών. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για εκπαιδευτικές επισκέψεις μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του Δημόκριτου  (https://inn.demokritos.gr/ekpaideutikes-episkepseis/)    και τις σελίδες στο Facebook (https://www.facebook.com/materialsfuture/)   και το Twitter (https://twitter.com/MaterialsFutur1)