• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 - 16:35

Διοργάνωση Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών στον Πειραία
30 Ιουνίου 2017 (Asteroid Day)

Την  Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 θα διοργανώσουμε στον Πειραιά με αφορμή τον ταυτόχρονο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αστεροειδών  σε όλο τον πλανήτη,  φεστιβάλ με ομιλίες, παρουσιάσεις, διαδραστικά & θεατρικά δρώμενα  και  έκθεση αυθεντικών μετεωριτών από την «Συλλογή Αερόλιθων» του Τάκη Θεοδοσίου. 
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον  Πειραϊκό Σύνδεσμο –Καραϊσκου 104 στο κέντρο του Πειραιά  μεταξύ 15-21.30 με την συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων Αστρονόμων και Αστροφυσικών αλλά και με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για το κοινό σχετικά με θέματα που αφορούν το ηλιακό μας σύστημα , τους αστεροειδείς και τους μετεωρίτες.
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία  στο ευρύ  κοινό να ενημερωθεί μέσα από παρουσιάσεις και βίντεο -προβολές για τα κοσμικά αντικείμενα που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά και να εξετάσει από κοντά σπάνιους αυθεντικούς μετεωρίτες και να μάθει την ιστορία που έχουν να μας διηγηθούν για την δημιουργία του πλανητικού μας συστήματος  καθώς και να κερδίσει στα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια  κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, αυθεντικούς μετεωρίτες και άλλα δώρα.
Το φεστιβάλ θα κλείσει με τηλεσκοπική  παρατήρηση πλανητών & αστέρων  από την Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος – παράρτημα   Σαλαμίνας στην πλατεία δίπλα στο  δημαρχείο.
Η διοργάνωση του φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των σωματείων LOGOS-SLOVO Α-Ω, Διόνυσος, Εφτά και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Σας περιμένουμε όλους εκεί για να γνωρίσετε την ιστορία του ηλιακού μας συστήματος και τους κοσμικούς μας επισκέπτες.


Asteroid Day Coordinator for Greece – Neoshield2 Agent
Board of Directors IMCA & Member of the Meteoritical Society
President of LOGOS-SLOVO Α-Ω
www.meteorites.gr    www.asteroidday.gr