• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 - 20:30

      ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), οι υπεύθυνοι καθηγητές της ομάδας Τεχνολογίας του Λυκείου Φιλοθέης, οι μαθητές της ομάδας Τεχνολογίας του Λυκείου Φιλοθέης New Gen Motors, οι οποίοι πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 for Schools, δάσκαλοι των Φυσικών Επιστημών, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν το σχολείο Τεχνολογίας της ΕΕΦ, υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Σε αυτό το θερινό σχολείο Φυσικής, οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες θα προσεγγίσουν βιωματικά όλα τα στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει μια ομάδα Τεχνολογίας για να συμμετάσχει σε ένα σχολικό πρωτάθλημα. Θα πραγματοποιήσουν πειράματα σε διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης, θα γνωρίσουν τη Σύγχρονη Φυσική, τον Επιστήμονα και την Επιστήμη. Ο σημαντικότερος στόχος αυτού του θερινού σχολείου είναι οι μαθητές που θα μετάσχουν, δημιουργώντας ομάδες, να μάθουν να συνεργάζονται, να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να ενημερωθούν για θέματα Φυσικής, marketing, υπολογιστών, μαθηματικών και ανθρώπινης επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες:
•    Θα σχεδιάσουν ένα αυτοκινητάκι F1 (Φόρμουλα 1) σε κατάλληλο λογισμικό υπολογιστή, με το οποίο μπορούν να μετρήσουν θεωρητικά την αεροδυναμική του αντίσταση.
•    Θα μετρήσουν πρακτικά την αεροδυναμική του αντίσταση, την πίεση στους τροχούς, την οπισθέλκουσα, ροπές και ανώσεις σε πραγματικές συνθήκες σε  αεροδυναμική σήραγγα και θα προτείνουν αλλαγές και βελτιώσεις στο σχεδιασμό του. 
•    Θα κάνουν δοκιμές - εκκινήσεις και θα μετρήσουν τον  χρόνο που θα διανύει το αυτοκινητάκι σε πίστα ίδιων διαστάσεων με αυτή των πραγματικών αγώνων.
•    Θα μάθουν τα μυστικά του μάρκετινγκ και της προσέγγισης μεγάλων χορηγών.
•    Θα μάθουν να κάνουν εφαρμογές στο κινητό τους (applications) για την υποστήριξη της ομάδας τους καθώς και τον τρόπο προβολής στα Social Media.
•    Θα μάθουν να δημιουργούν ομάδες και τα μυστικά της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας. Αν και το μεγαλύτερο μέρος των “μαθημάτων” θα πραγματοποιηθεί εκτός σχολικής αίθουσας, για τις διαλέξεις και τα εργαστήρια θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του Λυκείου Φιλοθέης. Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου και θα πραγματοποιηθεί στην Φιλοθέη σε δύο κύκλους:
Πρώτος Κύκλος  8-14 Ιουνίου  2017
Δεύτερος Κύκλος 15-21 Ιουνίου 2017
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τις ώρες 17:00 – 21:15.

Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται έντυπο υλικό και μικρογεύματα.

Έκπτωση 10 % για τα παιδιά των μελών της ΕΕΦ.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Να διευκρινίσουμε ότι όλοι οι ομιλητές συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ το κόστος συμμετοχής των 70 ευρώ ανά μαθητή καλύπτει αποκλειστικά τα λειτουργικά έξοδα της δράσης. Δηλώσεις Συμμετοχής έως 2/6/2017 και για τους δύο κύκλους.Μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, μπορείτε να προβείτε σε   κατάθεση προκαταβολής 40 ευρώ στον ακόλουθο λογαριασμό στην τράπεζα Εurobank: 0026.0327.40.0200253706, ΙΒΑΝ 2402603270000400200253706  και στην συνέχεια να αποστείλετε το καταθετήριο με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   υπόψιν κας Γεώργα (Κιν. 6979774903 -  ώρες 15.00-19.00).

Για περισσότερες πληροφορίες: www.eef.gr  Κλειδέρη Βίβιαν (Κιν. 6977036846)

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε εικόνες από την ομάδα Τεχνολογίας – Πρωταθλήτριας 2017.

FaceBook: https://www.facebook.com/newgenmotorsf1/
ΕΡΤ: https://www.youtube.com/watch?v=pWRBG59uQEA&feature=share
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=YWfoOTymgEY
Οργανωτική Επιτροπή

Ένωση Ελλήνων Φυσικών
Κλειδέρη Βίβιαν
Φιλντίσης Παναγιώτης
Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού
Γάτος Αλκιβιάδης  Αντιδήμαρχος Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού – Πρόεδρος Σχολ. Επιτροπής
Μουράντ – Πετρίτση Αικατερίνη Αντιδήμαρχος Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
Λύκειο Φιλοθέης
Σπυρόπουλος Αναστάσιος   
Ματζάκος Πέτρος  
Επιστημονική Επιμέλεια

Φιλτνίσης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Φ.
Χριστακόπουλος Ιωάννης, Δάσκαλος Φυσικής
Κόρακας Γεώργιος,  Φυσικός - Λύκειο Φιλοθέης
Ματζάκος Πέτρος,  Λύκειο Φιλοθέης
 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ