• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 - 22:23

               

Με χαρά σας προσκαλούμε στην έκτη φετινή εκδήλωση της σειράς των επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», που πραγματοποιεί ο Πολυχώρος  «The Hub Events», (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός) την Τετάρτη  24  Μαΐου στις 2000΄, με ελεύθερη είσοδο.

Ομιλητής, ο φυσικός και συγγραφέας Στέφανος Τραχανάς και θέμα της ομιλίας του «Η παγκόσμια εκπαίδευση σε σταυροδρόμι: The brave new world of MOOCs».Ο κ. Στέφανος Τραχανάς είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας με έντονη δραστηριότητα στον χώρο της επιστήμης, της έρευνας, της διδασκαλίας αλλά κυρίως της συγγραφής. Ως γνωστόν, από το 1984 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (2013), μια μοναδική προσφορά στον χώρο του επιστημονικού βιβλίου τόσο στον τομέα των θετικών όσο και των ανθρωπιστικών επιστημών, για την οποία και βραβεύτηκε.Από το 2012 το ενδιαφέρον του στράφηκε βαθμιαία προς τη διαδικτυακή εκπαίδευση και το 2015 αξιοποιώντας τις δυνατότητες της  σύγχρονης τεχνολογίας και πέρα από τους όποιους μορφωτικούς περιορισμούς πήρε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του προγράμματος Mathesis, στο οποίο πλέον έχει αφιερωθεί και εργάζεται εθελοντικά ως διευθυντής αλλά και ως δάσκαλος. ‘Ετσι από το “Φάντασμα της Όπερας” (το υπόγειο της επιστήμης) μεταβαίνει στον “γενναίο” καινούργιο κόσμο της Μαζικής Ανοικτής Διαδικτυακής Εκπαίδευσης (MOOCs).Με τον γνωστό εύγλωττο και αντισυμβατικό του λόγο ο κ. Στέφανος Τραχανάς θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία και τις εντυπώσεις του από αυτό το ανατρεπτικό κίνημα των MOOCs.