• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 - 16:33

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΕΦ

Περιμένοντας μία πρόσκληση που ακόμα δεν ήρθε...
Η πρόσφατη αναστάτωση, που δημιουργήθηκε με το ζήτημα των αντιγραφών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, απλά επαλήθευσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τους προβληματισμούς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, σχετικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας, στην Ελλάδα.
Αναδείχθηκε, για άλλη μια φορά, η στρέβλωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, καθώς εισάγονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα φοιτητές, χωρίς το στοιχειώδες εκείνο υπόβαθρο, που θα τους επιτρέψει την ομαλή και αποδοτική διαδρομή στους ακαδημαϊκούς χώρους. Το περιστατικό που ήρθε στο φως, απλώς δίνει ένα παράδειγμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και που επηρεάζει μεγάλο τμήμα του φοιτητικού πληθυσμού.
Η αναιτιολόγητη και χωρίς λογική πρακτική του Υπουργείου Παιδείας, να επιτρέπει την εισαγωγή φοιτητών στις Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές, Ιατρικές, Οικονομικές, Παιδαγωγικές σχολές και τις σχολές Πληροφορικής με ελάχιστες ή και μηδενικές γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, λειτουργεί ως τροχοπέδη για τους νέους και δημιουργεί προβλήματα σε πολλαπλά επίπεδα, μαθησιακά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λπ.
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, για πολλοστή φορά, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την αναθεώρηση των επιλογών του, οι οποίες οδηγούν με βεβαιότητα σε αδιέξοδα και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, χωρίς προαποφασισμένα μέτρα και προσχηματικές επαφές, ώστε να προσφερθούν μέσω του Δημόσιου Σχολείου σε όλους τους μαθητές εκείνα τα εφόδια, που θα τους προετοιμάσουν κατάλληλα για τις προκλήσεις του μέλλοντός τους.
Ας ξεκινήσει ο διάλογος με τις Επιστημονικές Ενώσεις, ας γίνουν δεκτές από τον κύριο Γαβρόγλου, ας ακουστούν και οι φωνές κάποιων πέραν του στενού κύκλου των συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και ας αφήσουμε στην άκρη εμμονές και ιδεοληψίες, που προκαλούν μόνο αδιέξοδα.
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για διάλογο, όποτε αυτή έρθει, να εκθέσει τεκμηριωμένες απόψεις σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Εκπαίδευση και να καταθέσει τις προτάσεις της, καταστάλαγμα  της μακροχρόνιας εμπειρίας των μάχιμων εκπαιδευτικών της στις σχολικές αίθουσες.
Περιμένουμε την πρόσκληση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.Φ