• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 - 20:17

Διευκρίνιση της Ε.Ε.Φ.
 
Σχετικά με την πρόταση των Ε.Ε. Φυσικών Επιστημών για κοινή παρέμβαση στην δημόσια διαβούλευση, γιά τίς
 ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
 μετά από ομόφωνη τοποθέτηση, θέλουμε να διευκρινίσουμε σε σχέση με την αναφορά που υπάρχει ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ότι σε καμία περίπτωση οι Επιστημονικές Ενώσεις, των οποίων η θέση υπέρ της αριστείας είναι δεδομένη, δεν στρέφονται εναντίον της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, η οποία πολύ καλά κάνει και επιδιώκει την μέγιστη αποτελεσματικότητα.
Είναι προφανές όμως, ότι δεν μπορούν όλες οι οικονομικές τάξεις να στραφούν στα ποιοτικά ιδιωτικά σχολεία και στην προστασία αυτών αναφερόμαστε.
Η θέση των Ε.Ε. είναι κατά της περιθωριοποίησης του Δημόσιου σχολείου με τους σχεδιασμούς του ΥΠΠΕΘ και αυτή την περιθωριοποίηση καταδεικνύει ως υπεύθυνη για τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την διεύρυνση των ανισοτήτων και όχι φυσικά τα Ίδιωτικά Σχολεία που επιζητούν τις υψηλές αποδόσεις και επιδόσεις, όπως θα έπρεπε να κάνουν και τα δημόσια.Η Επιτροπή Παιδείας της Ε.Ε.Φ