• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 - 19:57

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως o επίσημος εθνικός εκπρόσωπος της χώρας μας στην EPS (European Physical Society) και την BPU (Balkan Physical Union), συνδιοργάνωσε την 5η Βαλκανιάδα Φυσικής (Experimental Physics Olympiad) που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, 8- 10 Δεκεμβρίου 2017, ενώ ενθάρρυνε και διευκόλυνε τη συμμετοχή 5 μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα.
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η χώρα μας σε αυτόν τον διαγωνισμό και θα συνεχίσει να το κάνει επειδή:
- μας ενδιαφέρει να αναδεικνύουμε, να ενθαρρύνουμε και να επιβραβεύουμε την αριστεία και τους μαθητές μας που αγαπούν τη Φυσική.
- διαγωνισμοί όπως ο συγκεκριμένος, τροφοδοτούν με εμπειρίες τους μαθητές μας.
- στόχος μας είναι μέσα από παρόμοιες δράσεις, (όταν με το καλό η πολιτεία αποφασίσει να μας εμπιστευτεί την επιλογή και εκπαίδευση των μαθητών οι οποίοι θα εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα) να φέρουμε ένα μετάλλιο στη χώρα μας.
- μας ενδιαφέρει η καλλιέργεια της φιλίας με τους γειτονικούς λαούς
- η Ελλάδα πρέπει να είναι παντού και σύντομα να αρχίσει να πρωταγωνιστεί, να κερδίζει διακρίσεις και να αναλαμβάνει η ίδια τη διοργάνωση Ολυμπιάδων.
Έχουμε πολλά να πούμε για τη συμμετοχή μας σε διεθνείς διαγωνισμούς και ιδιαίτερα το εργαστηριακό μέλλον της Φυσικής στη χώρα μας, αλλά σήμερα λέμε απλά ένα μεγάλο μπράβο, στους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι αν και δεν κέρδισαν κάποια διάκριση (οι μόνοι που δεν ευθύνεστε για αυτό παιδιά είσαστε εσείς), μας εκπροσώπησαν επάξια.
Μπράβο Ζάρρου Βικτωρία, μπράβο Κότσινα Βασιλική, μπράβο Παναγιώτη Κοντοειδή, μπράβο Μιχάλη Σαρρή, μπράβο στον Δημήτρη Μιχάλαρο
Μπράβο στους συνοδούς γονείς των παιδιών και στον συνοδό καθηγητή Βασίλη Νούση και τον αρχηγό της Ελληνικής αποστολής Γιώργο Ιακωβίδη.
Επόμενο ραντεβού στη Σόφια
BALKAN YOUNG PHYSICISTS’ TOURNAMENT & WORKSHOP
Sofia, Bulgaria, 11 – 15 April 2018

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ