• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 - 21:19

Σχολείο STEM από την ΕΕΦ στη Θεσσαλονίκη
 
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν τη μάθηση σε θέματα Φυσικών Επιστημών, Μαθηματικών και Τεχνολογίας και σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου, σας ενημερώνουμε ότι θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη Σχολείο STEM για 20 μαθητές της Α' και Β' Γυμνασίου.
Τα μαθήματα που θα ξεκινήσουν στα μέσα του Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στα μέσα του Μαΐου, θα διεξάγονται κάθε δεύτερο Σάββατο, 4.30 - 6.30 στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του 3ου Γυμνασίου Χαριλάου.
Στις προβλεπόμενες δραστηριότητες τα παιδιά θα εμπλακούν στην επίλυση προβλημάτων συνδυάζοντας γνώσεις και δεξιότητες από τη Φυσική, τα Μαθηματικά και την Πληροφορική, χρησιμοποιώντας καινοτόμα εργαλεία όπως είναι ο μικροελεγκτής Arduino και οι αισθητήρες των smartphones.

Σκοπός και φιλοσοφία των μαθημάτων είναι να εμπλακούν τα παιδιά σε δραστηριότητες που θα εξοικειώσουν με τη μεθοδολογία μιας ερευνητικής εργασίας γεγονός που θα τα βοηθήσει και βραχυπρόθεσμα, μια που η ερευνητική εργασία προβλέπεται να είναι ένα από τα βασικά μαθήματα του Λυκείου, αλλά και μακροπρόθεσμα, αφού τέτοιες δεξιότητες είναι το ζητούμενο για κάθε νέο εργαζόμενο και επιστήμονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο τέλος των μαθημάτων κάθε ομάδα θα έχει ολοκληρώσει μια μικρή ερευνητική εργασία που φιλοδοξούμε να παρουσιαστεί σε κάποια δημόσια εκδήλωση της ΕΕΦ (Θερινό Σχολείο, η Φυσική μαγεύει κ.λπ.), ή σε κάποιο μαθητικό συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας, ή σε κάποιο σχετικό έντυπο ή ηλεκτρονικό περιοδικό.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες προαπαιτούμενες γνώσεις, μόνο διάθεση και ενδιαφέρον για τις Φυσικές Επιστήμες τα Μαθηματικά και τη Τεχνολογία.
Προτεραιότητα κατά την επιλογή των μαθητών/τριων θα έχουν τα παιδιά μελών της ΕΕΦ, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν σε θερινά σχολεία ή διαγωνισμούς της ΕΕΦ το 2017, ενώ 5 θέσεις θα δοθούν σε μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Χαριλάου.
Σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν με συνέπεια στο Σχολείο STEM θα δοθούν Βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης από την ΕΕΦ. Βασικός εισηγητής θα είναι ο Δρ. Αναστάσιος Πάλλας, Φυσικός - Ρ/Η, μέλος και επιμορφωτής σε θέματα STEM της ΕΕΦ"

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejEX892ztaf4fP3nv4au-4W0vIqMeNnrbv7GHvRzuchwKlAw/viewform 

 

 

Τα μαθήματα είναι δωρεάν