• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 - 19:58

Ο IYPT (Internatonal Young Physicsists' Tournament) είναι ένας ιδιαίτερος διαγωνισμός Φυσικής, ο οποίος, πέραν των γνώσεων, απαιτεί από τους μαθητές δεξιότητες κριτικής σκέψης και ευγενούς άμιλλας, καθώς οι ομάδες συναγωνίζονται μεταξύ τους σε μορφή debate.Φέτος, η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στα προκριματικά του 31ου διαγωνισμού, μεταξύ των βαλκανικών χωρών.  Παρά το σύντομο χρόνο προετοιμασίας, η ελληνική αποστολή κατάφερε να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία, κατακτώντας την τρίτη θέση ανάμεσα στις συνολικά έντεκα ομάδες.Η πορεία της Ελλάδας προς τους τελικούς στο Πεκίνο σταματά εδώ, αλλά η καλή επίδοση ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή, τον captain της ομάδας, Βασίλειο Καχτσίδη και τους Σωτήρη Διαμαντούδη, Αγγελική Μαρούδα και Αλεξία Σπανού. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους team leaders της ομάδας, κ. Απόστολο Μιχαλούδη και κ. Γιώργο Ιακωβίδη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ