• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 - 17:46
 
Aγαπητοί συνάδελφοι,
 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το projectTelectron της NokiaHellas και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνδιοργάνωσαν τη διημερίδα «Ταξίδι στον κόσμο του 5G». Μαθητές Α’ Γυμνασίου έως Β’ λυκείου από πολλά διαφορετικά σχολεία της Αττικής διδάχθηκαν τις βασικές αρχές των τηλεπικοινωνιών, πώς αυτές προκύπτουν από τη φυσική επιστήμη και την εξέλιξη των δικτύων σε 5G. Παρουσιάστηκαν οι θεμελιώδεις έννοιες του InternetofThings (IoT), καθώς και εφαρμογές σε αισθητήρες με τη βοήθεια της πλατφόρμας IMPACT της NOKIA. Τα παιδιά, ακόμη, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας Moverio της Epson και να μοιραστούν τις σκέψεις τους για τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει μια τέτοια καινοτομία.

Τέλος, ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια της NOKIA ώστε να δουν από κοντά, τι χτυπάει στην καρδιά ενός παρόχου κινητής τηλεφωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΦ