• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 - 14:55

Δείτε επίσης

loading...

Νέα της Ε.Ε.Φ.

loading...
Ανακοίνωση

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΛΤΑΙΤΣ
  ... Η Επιστήμη ταξιδεύει στη Σκύρο να συναντήσει την Τέχνη...
                       


     «Η ωραιότερη εμπειρία που μπορούμε να έχουμε είναι το μυστήριο. Αυτό είναι το βασικό συναίσθημα που κυριαρχεί στην αληθινή Τέχνη και την αληθινή Επιστήμη .Όποιος δεν το γνώρισε και δεν μπορεί να το θαυμάσει, ούτε να νιώσει δέος, είναι σαν  πεθαμένος, σαν σβησμένο κερί.» Albert Einstein
    Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΛΤΑΙΤΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 2,3 ΚΑΙ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. 'Ενα συνέδριο που αποτελεί πρόκληση για τους καλλιτέχνες που μέσα από το έργο τους προσπαθούν να  αποκρυπτογραφήσουν την Επιστήμη  ή και τους Επιστήμονες  που θέλουν να ταξιδέψουν στα άδυτα της Τέχνης.
   Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διεισδύσουν στα υπόγεια της συνείδησης των μαθητών προκειμένου να εκμαιεύσουν τις προεπιστημονικές τους αντιλήψεις και να ενσταλάξουν στη ψυχή τους καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ θεωρεί το τελευταίο ως προϋπόθεση για την επιτυχία της διδακτικής παρέμβασης στο σύγχρονο σχολείο.   Αποτελεί ένα προσυνέδριο  της Ε.Ε,Φ. εν όψει του μεγάλου συνεδρίου ΄΄ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ’’ που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά.

                                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Παρασκευή-2 Σεπτεβρίου

Υποδοχή των συνέδρων στο χώρο φιλοξενίας ‘’Αγνάντεμα’’

Μουσική βραδιά με τη Σοφία Αδριανού (Φοιτήτρια Φυσικής).

Σάββατο-3 Σεπτεμβρίου

10.00 π.μ.-14.00 μ.μ.Ξενάγηση στο Μουσείο Φαλτάιτς
17.30μ.μ.-17.45μ.μ.Προσέλευση στο συνεδριακό χώρο του θεάτρου του Μουσείου Φαλτάιτς-
17.45μ.μ.-18.10 μ.μ.Έναρξη  Συνεδρίου-Χαιρετισμοί.
18.15-18.35:Βάσω Δημητροπούλου: Φυσικός,εκπαιδευτικός Θεάτρου.
            ’Όταν η Φυσική συνάντησε την Τέχνη’’    
18.40-19.15:Μαρίζα Κούβελου :Μsc. Φυσικός
          ‘’Η Φυσική συνδιαλέγεται μέσα από τις εικόνες με την Τέχνη’’
19.20-19.50:Ξενοφών Μουσάς : Αν/της Καθηγητής Τμ. Αστροφυσικής Παν/μίου Αθηνών
          ‘’Μηχανισμός των Αντικυθήρων’’
19.55-20.35:Πάνη Σταθοπούλου:Δρ. Φιλοσοφίας-Εικαστικός-Εκπαιδευτικός.
       ΄΄20ς αιώνας: Άνοιγμα του νου και των αισθήσεων. Πορεία απελευθέρωσης ή πορεία προς την υπερβολή;
Επιστημονικές και φιλοσοφικές/καλλιτεχνικές πορείες οι οποίες κινούνται σε    παράλληλες γραμμές αναζήτησης και εκδίπλωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας.  Προβολή με διαφάνειες έργων τέχνης και πως αυτά συσχετίζονται με τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα΄΄.

20.40:Η Αικατερίνη Φίλη:Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας  θα παρουσιάσει το έργο του Οδυσσέα Ελύτη
     ‘’Ο  Ήλιος που δεν έδυσε ποτέ’’
Η  παρουσίαση θα συνοδεύεται από  απαγγελία ποιημάτων από τις συναδέλφους
 Λία Λάβδα και Σοφία Αδριανού

Η  βραδιά θα διανθιστεί με τραγούδια από τη συνάδελφο΄΄Σοφία  Αδριανού΄΄

 22.00 μμ:Λήξη εκδήλωσης

                    
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου:Μπάνιο στις όμορφες παραλίες της Σκύρου. ναχώρηση  με το πλοίο της γραμμής στις 13.00 μ.μ. ή στις 20.00 μ.μ

Κόστος συμμετοχής για την παρακολούθηση του συνεδρίου 20 ευρώ.Το ποσό της συμμετοχής θα κατατεθεί στο λογαριασμό της Ένωσης, στην Τράπεζα Εurobank. Αριθμός Λογαριασμού...002603274901000038837..Οι σύνεδροι παρακαλούνται μετά την κατάθεση να επικοινωνήσουν με την Ένωση.Τηλ. 2103635701.Η απόδειξη τραπέζης καλό είναι να κρατηθεί.

 Δηλώσεις συμμετοχής ΒΑΣΩ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  τηλ: 6979692600. ή στα γραφεία της Ένωσης ..
Οι σύνεδροι θα φιλοξενηθούν στο Σκυριανής Αρχιτεκτονικής ΄΄ΑΓΝΑΝΤΕΜΑ΄΄ Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η μετάβαση στη Σκύρο γίνεται μέσω Κύμης ή Ερέτριας .Το πλοίο αναχωρεί από την Κύμη την Παρασκευή στις 14.00 μ.μ. και στις 20.00 μ.μ. Και την Κυριακή από τη Σκύρο 13.00μ.μ. και απόγευμα.

   

      bannerrrr      pankefe