• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 - 17:15
«Ταξιδευτής των μαθητικών ονείρων που συνδύαζε τη Φυσική με τη λογοτεχνία». Έτσι μιλούσαν οι φίλοι του Ανδρέα Κασσέτα, που το πρωί της Κυριακής άφησε την τελευταία πνοή του, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.
 
Φυσικός, που δίδαξε σε χιλιάδες μαθητές, αλλά και καθηγητές, σε εκλαϊκευμένη μορφή την επιστήμη του, ο Ανδρέας Κασσέτας ήταν το πρότυπο του στρατευμένου ανθρώπου σε ό,τι λάτρευε. Και κυρίως λάτρευε την πνευματική καλλιέργεια και τη φυσική. Είχε γεννηθεί στο Κουκάκι το 1944, από νωρίς αφιερώθηκε στην αγαπημένη του επιστήμη και, τη μακρά πορεία στο δημόσιο σχολείο, δίδαξε Φυσική σε χιλιάδες μαθητές Γενικού Λυκείου - τα τελευταία χρόνια στην Ιόνιο Σχολή της Φιλοθέης. Την τελευταία δεκαετία διετέλεσε επιμορφωτής περίπου δύο χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Συγγραφέας πολλών βιβλίων για τη διδακτική της φυσικής, αλλά και κειμένων που επιχειρούσαν το πάντρεμα φυσικής και λογοτεχνίας, ο Ανδρέας Κασσέτας διεκδικούσε πάντα μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία, που χάρη στη γνώση θα γκρεμίζει σύνορα.
 
To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΦ αντί στεφάνων θα καταβάλει το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού .