Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2024

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2024

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών θα πραγματοποιήσει και φέτος τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2024 για μαθητές Λυκείου.

Ο Διαγωνισμός Φυσικής θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

  • Την Α φάση εξ αποστάσεως το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Ε.Ε.Φ., μέχρι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 κάνοντας εγγραφή στην Πλατφόρμα Διαγωνισμού που έχει δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό:  https://diagonismos-eef.gr/

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (03) ώρες. Τα θέματα της πρώτης φάσης θα είναι αποκλειστικά κλειστού τύπου και το αποτέλεσμα θα εξάγεται άμεσα. Οι πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν συγκεκριμένο βαθμολογικό όριο, ανεξαρτήτως του αριθμού τους, θα προκριθούν στην δεύτερη και τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης σε εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας.

  • Η Β φάση το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 9:00 π.μ. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (03) ώρες και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Γενικά Λύκεια που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Τις τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων θα συγκροτήσουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους κλάδου ΠΕ04 και τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ., όπου αυτά υπάρχουν.

Η εξεταστέα ύλη της β΄ φάσης για την Α΄ Λυκείου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσης ως διδακτέας ύλης της τάξης αυτής μαζί με την ύλη του Γυμνασίου, για την Β΄ Λυκείου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσης ως διδακτέας ύλης της Φυσικής Γενικής Παιδείας και της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής και για την Γ΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής, καθώς και η ύλη της Φυσικής Α΄ Λυκείου και της Φυσικής Γενικής Παιδείας Β΄ Λυκείου.

Συνιστάται στους μαθητές να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Οι μαθητές θα διαγωνιστούν -όπως και στο παρελθόν- τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη μετρήσεων, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Γενικού Λυκείου καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων και Βαλκανιάδων Φυσικής, αλλά και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους Έλληνες μαθητές.

Με την ολοκλήρωση τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης και τελικής φάσης προβλέπονται διαδικασίες αποτίμησης και αξιολόγησης, για εξαγωγή συμπερασμάτων και ανατροφοδότηση, στο πλαίσιο συνεχούς βελτίωσης και ανταπόκρισης ως προς τους σκοπούς και στόχους διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Αποτελέσματα – Βραβεύσεις

  • Οι πρωτεύoντες μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν σε ειδικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια.
  • Οι τρεις πρώτοι μαθητές της Β΄ Λυκείου και ο πρώτος μαθητής της Α΄ Λυκείου προκρίνονται αυτομάτως στην Βαλκανική Ολυμπιάδα 2024.

Μπορείτε από τώρα να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στην Πλατφόρμα Διαγωνισμού 2024.
Για τους μαθητές Λυκείου, η χρήση της πλατφόρμας και η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.
Πλατφόρμα Διαγωνισμού 2024: https://diagonismos-eef.gr/

Μέσα από την πλατφόρμα θα έχετε πρόσβαση πέρα από τα παλιά θέματα διαγωνισμών, και σε ενδεικτικές ερωτήσεις και ασκήσεις, και την ύλη του διαγωνισμού.

Για την εγγραφή στην πλατφόρμα απαιτείται ένα email στο οποίο έχει πρόσβαση ο μαθητής ή γονέας του.

 

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!
Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Εγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Ανακοίνωση ιστοσελίδας ΕΕΦ: «34ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2024»
 

ΥΛΗ Α ΦΑΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια