• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 - 13:07

«Διαδρομές Φυσικών Επιστημών»
Ένωση Ελλήνων Φυσικών  &  Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας
Μια Φυσική περιπλάνηση για Μαθητές
Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου

Η 1η Συνάντηση με θέμα: «Διαδρομές Φυσικών Επιστημών», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2019 και ώρες 10:30 - 18:30 στο Πολιτιστικό Πάρκο στην Κερατέα.
Το κεντρικό θέμα είναι «Ανακάλυψε τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεχωριστές εκδηλώσεις και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα, όπως πειράματα και εργαστή-ρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, Θα προσκληθούν να συμμετάσχουν κατα-ξιωμένοι Έλληνεςκαι ξένοι επιστήμονες, με ομιλίες σε γλώσσα απλή και κατανοητή στο ευρύ κοινό.
Η Συνάντησή μας θα είναι οργανωμένη γύρω από διαφορετικές θεματικές όπως Φυσική, Χη-μεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία και Διάστημα, Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Επιστήμη & Τέχνη και Ρομποτική.
Σκοπός
Μέσω του εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης των εννοιών οι μαθητές θα γνωρίσουν τις Φυ-σικές Επιστήμες και θα τις συνδέσουν με την καθημερινή τους ζωή, ώστε να τους δοθεί η ευ-καιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στον περιβάλλοντα κόσμο και τον ρόλο των εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομπο-τικής στη ζωή τους.
Παρουσιάζουμε  -  Παριστάνουμε έννοιες των Φυσικών Επιστημών
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, παιδιά, οικογένειες, φοιτητές και επαγγελματίες από κάθε χώρο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της επιστήμης με στόχο να παρουσιάσουν μαθαίνοντας.
•    Παρουσιάζουμε: Ομιλίες των 30 λεπτών όπου παρουσιάζεται η ομορφιά του πειράματος και των παραστάσεων των Εννοιών των Φυσικών Επιστημών.
•    Παριστάνουμε: Tα παιδιά εκτελούν μόνα τους πειράματα – δρώμενα.
Επιβραβεύουμε
Επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της εκπαίδευσης, καλλιτέχνες και εκπρο-σώπους του τεχνολογικού κόσμου θα αξιολογήσει βάσει γνωστών κριτηρίων, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν ένα μήνα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, τις εργασίες των συμμετεχόντων μαθητών.
1ο Βραβείο: Δωρεάν Συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο της Ε.Ε.Φ.  στην πόλη της  Σαλα-μίνας (Ιούνιος 2019 ).
2ο Βραβείο: 10 Δωρεάν Συμμετοχές στο περιοδικό της ΕΕΦ PHYSICS NEWS

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Μουσάς Ξενοφών, Καθηγητής  Αστροφυσικής Παν/μίου Αθηνών
Χριστακόπουλος Ιωάννης, Δάσκαλος Φυσικής
Θεοδοσίου Ευστράτιος, Καθηγητής Αστροφυσικής
Σωτηρίου Σοφοκλής, Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή
Γάτσιος Ιωάννης, Δάσκαλος Φυσικής
Καλογήρου Ηλίας, Δάσκαλος Φυσικής
Μαΐστρος Κωνσταντίνος, Καθηγητής ΠΕ04.01 Β/θμίας Εκπαίδευσης 15ου Γενικού Λυκείου Αθηνών
Κατσαμένη  Σύλβια, Καθηγήτρια Β/θμίας Εκπαίδευσης
Πούτος Πέτρος, Φυσικός, Β/βαθμιας Εκπαίδευσης, Επάλ Σαλαμίνας, Ηλεκτρονικός

Εγγραφή: 15 ευρώ (Έντυπο υλικό από την ΕΕΦ - Ελαφρύ Γεύμα και Βεβαίωση παρακολούθησης)
Επιστημονική Επιμέλεια, Γάτσιος Ιωάννης, Δάσκαλος Φυσικής

Τρόπος μετακίνησης
Ατομικά ή μέσα μεταφοράς ή λεωφορεία που θα μισθώσει η Ε.Ε.Φ.
Πληροφορίες
Γραφεία της Ε.Ε.Φ  ώρες  15.00 - 19.00 καθημερινώς:
τηλ 2103635701 - 6979774903 Γεώργα Αναστασία
email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερες πληροφορίες
Αλεξοπούλου Κατερίνα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 6932406186
Κυριακόπουλος Γιώργος, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 6983407347

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ