• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 - 12:12
Το τελευταίο διάστημα διακινείται στο διαδίκτυο η είδηση ότι πριν από χρόνια σε  μαθητική εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών το 2016, μίλησε  στα παιδιά κάποιος... "κβαντικός μέντορας".
Αυτό είναι απόλυτα ψευδές και συκοφαντικό αφού η συγκεκριμένη ομιλία δεν έγινε ποτέ.
Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη ομιλία είχε μπει στο υπό επεξεργασία μη επίσημο πρόγραμμα αλλά μόλις η επιστημονική επιτροπή το διαπίστωσε, την απέσυρε αφού δεν ικανοποιούσε τα επιστημονικά κριτήρια που με αυστηρότητα θέτουμε. Οι εμπνευστές ανάλογων Hoaxes, αν και έχουν προκληθεί πολλές  φορές δεν έχουν καταφέρει να προσκομίσουν έστω και ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η εν λόγω ομιλία πραγματοποιήθηκε.
Πρόκειται για μία ακόμα είδηση στον ακήρυχτο πόλεμο της παραπληροφόρησης εναντίον της ΕΕΦ. Δεν θα περάσει... Οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι γονείς τους, αναγνωρίζουν το έργο μας και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση!
 
Για το ΔΣ της ΕΕΦ