• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103635701
  • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 - 11:56
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ…  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ»
Η ΕΕΦ διοργανώνει καλοκαιρινή απόδραση στον Ταΰγετο  μέσα στις δροσιές των ίσκιων της ελάτης στα 1.150 m υψόμετρο από την Παρασκευή 16 μέχρι την Κυριακή 25 Αυγούστου.Το καθημερινό πρόγραμμα για τους μαθητές περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιστημονικές διαλέξεις στις διαστημικές επιστήμες και τις συναρπαστικές εφαρμογές της σύγχρονης αεροδιαστημικής, τηλεσ-κοπικές παρατηρήσεις των άστρων του καλοκαιριού, ομιλίες γενικού ιστορικού ενδιαφέροντος, μαθη-τικές διαδραστικές μαθησιακές συνεδρίες, debates και αγώνες ρητορικής, αθλοπαιδιές, περιηγήσεις στους κοντινούς ιστορικούς νερόμυλους και τα ιστορικά μονοπάτια της περιοχής , φυσιολατρικούς πε-ριπάτους γνωριμίας με την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού, κοντινές εκδρομές σε αρχαιολογικούς και βυζαντινούς ιστορικούς χώρους και πολλά δρώμενα μέσα στην φύση.
Η ΕΕΦ σας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό χώρο, μόλις 45 λεπτά της ώρας διαδρομή οδικώς από την Καλαμάτα η την Σπάρτη, σε ένα μοναδικό ειδυλλιακό περιβάλλον (γεμάτο βλάστηση με κουμαριές, σφενδάμια, καστανιές, βελανιδιές, πλατάνια και δάση κωνοφόρων από κεφαλληνιακή ελάτη και μαυ-ρόπευκα), για να διερευνήσουμε «επιστημονικά» και να έρθουμε σε επαφή με τους φυσικούς θησαυ-ρούς και τις παραδόσεις της χώρας μας. Η όλη προσπάθεια γίνεται για πρώτη φορά και πραγματοποιεί-ται με την ευγενή προσφορά εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας των σύγχρονων κατασκη-νωτικών υποδομών της  Αγίας Αικατερίνης Ταϋγέτου.
Οι μαθητές θα μάθουν, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και θα ξεκουραστούν μέσα στο γεμάτο οξυγόνο περιβάλλον της φύσης. Σε πνεύμα ομαδικότητας και ενεργητικότητας οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν επιστημονικά, θα α-νασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους, θα αναζωογονηθούν μέσα στο φυσικό κάλος και την επαφή με την φύση, θα δημιουργήσουν νέους φίλους, θα πάρουν δυνάμεις για την προσεχή σχολική χρονιά που ξεκι-νάει και θα αποκτήσουν μοναδικές αναμνήσεις και γνώσεις.Για να κάνετε τις κρατήσεις σας για να δηλώσετε την συμμετοχή σας τηλεφωνείστε ή στείλτε email το συντομότερο.
 
Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες (50).
Κόστος συμμετοχής:  250 ευρώ ανά άτομο.
Κράτηση θέσης με προκαταβολή έως τις 31 Μαΐου του αρχικού ποσού των 100 ευρώ στο λογαριασμό της Ε.Ε.Φ. με κωδικό 71Τ
(Eurobank  0026.0327.40.0200253706  με αιτιολογία «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΑΥΓΕΤΟΥ»).
Στο ποσό των 250 ευρώ περιλαμβάνονται τα εξής:
•    διαμονή
•    διατροφή (πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό)
•    τοπικές μετακινήσεις για επισκέψεις σε ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος
•    μετακινήσεις από Αθήνα μέσω Καλαμάτας προς κατασκήνωση μετ’ επιστροφής
•    αναχώρηση 16/8 στις 7:30 πμ από το κέντρο της Αθήνας
•    επιστροφή στις 25/8 στις 9:00 μμ στο κέντρο της Αθήνας
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και μέλη της  Μαθητικής Διαστημικής Ομάδας Καλαμάτας
Συντονιστής κατασκήνωσης: Δρ. Τάκης Παπαδόπουλος
Για επικοινωνία: τηλ 6938140396 / email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.