• Ένωση Ελλήνων Φυσικών
 • Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
 • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Τηλέφωνο: 2103635701
 • Fax: 2103610690
Προσθήκη αρχείων
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 - 12:38

eef

 

 

 

H Ε.Ε.Φ. είναι Επιστημονικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εκπροσωπεί τους Έλληνες επιστήμονες της Φυσικής, των Τεχνολογιών Φυσικής και Επικοινωνιών και άλλων σχετιζόμενων κλάδων.

 

 


Διεθνείς Σχέσεις

Η Ε.Ε.Φ. είναι πλήρες μέλος της EPS (European Physical Society) από τον Ιανουάριο 1970 και ιδρυτικό μέλος της B.P.U. (Balkan Physics Union). Έχει συμφωνία αμοιβαίας εγγραφής μελών με την British Society (από τον Οκτώβριο 1970).

 

 

Μεσογειακή συνεργασία
MASAD - Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών από τον Αύγουστο του 2007 είναι μέλος της Μεσογειακής Επιστημονικής Ένωσης ΜΑSAD (Association for Science Advancement and Dissemination). Η ένωση MASAD είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε τον Απρίλιο 2007 και έχει την έδρα της στη Ρώμη.

Σκοποί και στόχοι
Η Ένωση MASAD
αποσκοπεί στο να συμβάλει ουσιαστικά στη διάδοση και την επικοινωνία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και στην υποκίνηση νέων τρόπων αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ ατόμων και μεσογειακών φορέων που εργάζονται στο χώρο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με τους εξής τρόπους:

  • ενδυναμώνοντας τη συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών χωρών, τονίζοντας και εποικοδομώντας τη μεσογειακή επιστημονική και τεχνολογική κληρονομιά
  • συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την έκφραση του μεσογειακού επιστημονικού πολιτισμού
  • αναπτύσσοντας τη δημιουργική ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και πληροφοριών, που αποτέλεσε χαρακτηριστικό στοιχείο στην ιστορία του μεσογειακού πολιτισμού
  • διαδίδοντας στο ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού τομέα, πληροφορίες σχετικές με την επιστημονική γνώση του πολιτισμού μας.

 

Πρόεδρος MASAD: Barbara Gallavotti
Συντονιστική Επιτροπή E.Ε.Φ: Φιλντίσης Παναγιώτης
Λελίγκου Δήμητρα

 

 

Σκοπός

 • Η προαγωγή της χρήσης των Τεχνολογιών Φυσικής και Επικοινωνιών.
 • Η συνεισφορά στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η αντιπροσώπευση και υποστήριξη των Ελλήνων επαγγελματιών Φυσικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Η ανάπτυξη κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, για τους επαγγελματίες του Φ.Ε. Η παροχή τεχνικών συμβουλών προς την Πολιτεία. Προκειμένου να εκπληρώσει τους παραπάνω σκοπούς η Ε.Ε.Φ. Φροντίζει για την κατάρτιση και επιμόρφωση των επαγγελματιών των Φ.Ε. Βοηθά το ευρύ κοινό να κατανοήσει και να εξοικειωθεί με θέματα των Φ.Ε. Συνεισφέρει στην επωφελή και αποδοτική χρήση των Φ.Ε. Προσφέρει τεχνικές συμβουλές στην Πολιτεία καθώς επίσης και σε οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Παρέχει υπηρεσίες εμπειρογνωμοσύνης επί τεχνικών ζητημάτων.

 

Πόροι

Η Ε.Ε.Φ. χρηματοδοτείται από τις συνδρομές των μελών της επιχορηγήσεις από κυβερνητικές υπηρεσίες καθώς και χορηγίες από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μέρος της χρηματοδότησης της Ε.Ε.Φ. προέρχεται από έσοδα από διάφορα ερευνητικά προγράμματα, μελέτες, δημοσιεύσεις, ή επιστημονικές εκδηλώσεις σχετικές με τις Τεχνολογίες των Φ.Ε. και Επικοινωνιών.

 

Οργανωτική δομή

Κάθε ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος συντονίζεται από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα της, οι οποίοι εκλέγονται για ένα χρόνο από τα μέλη της ΟΕΕ. Οποιοδήποτε μέλος της Ε.Ε.Φ. μπορεί να συμμετέχει στις εργασίες των ομάδων αυτών