ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό κυρία Κεραμέως, θα θέλαμε να απαντήσουμε και να καταδικάσουμε ως κακόβουλα, ψευδή και συκοφαντικά, όσα αναφέρονται σε αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφέρεται ότι «η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την παύση της συνεργασίας με την εν λόγω Ένωση Φυσικών»

Αυτό είναι απόλυτα ψευδές.

Ο κύριος Γαβρόγλου, ποτέ δεν διέκοψε την συνεργασία του με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Σε μια τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ στις 4/4/2019 (την παραμονή του πανελλήνιου διαγωνισμού της ΕΕΦ ) είχε δηλώσει ότι «Αν δεν αποχωρήσουν συγκεκριμένα άτομα από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών διακόπτεται πλήρως η συνεργασία μας με αυτά.»

Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτέ, ούτε υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο ή δήλωση του κυρίου Γαβρόγλου ότι προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Επίσης αναφέρεται ότι το περιοδικό μας «μοιράστηκε στα σχολεία».

Το περιοδικό μας είναι συνδρομητικό, αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς φυσικούς και σίγουρα δεν ενδιαφέρει μαθητές δημοτικού. Το τεύχος του 2016 δεν διανεμήθηκε σε μαθητές σχολείου και αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, οι καταγγέλλοντες θα ανέφεραν το όνομα του σχολείου στο οποίο το περιοδικό «μοιράστηκε». Σε κάθε περίπτωση είναι δική τους ευθύνη να μας αποδείξουν ότι έγινε κάτι τέτοιο.

Το επίμαχο άρθρο, αφορά σε μία αναλογία μεταξύ μιας φανταστικής ιστορίας και ενός φαινομένου του ηλεκτρομαγνητισμού. Ο συγγραφέας του άρθρου επιδιώκει την εκλαΐκευση του φαινομένου με αλληγορική τεχνική. Η απόλυτη στόχευση του συγγραφέα, είναι η επικοινωνία ενός φαινομένου του ηλεκτρομαγνητισμού, ο οποίος υπήρξε καθοριστικός για τη δεύτερη βιομηχανική επανάσταση. Εδώ επιδιώκεται μία εναλλακτική προσέγγιση, καθώς ο πλουραλισμός επικοινωνιακών τεχνικών και οι ποικιλόμορφες θεωρήσεις είναι ιδιόμορφο χαρακτηριστικό της Φυσικής.

Εδώ ακριβώς προβάλλουμε τις ενστάσεις μας:

Για ποιον λόγο άραγε ανατρέχει κάποιος σε μία έκδοση του περιοδικού, που χρονολογείται στο 2016 και εντοπίζει ένα άρθρο ανάμεσα σε εκατοντάδες άρθρα και έρχεται εν έτει 2020 να καταγγείλει περιεχόμενο το οποίο αμφισβητεί; Ποια είναι τα κίνητρα εξαντλητικής αναζήτησης αιτιάσεων για εναντίωση στις δράσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών;

Θεωρούμε κατάφορη κακοήθεια την απόπειρα κατάρριψης των εκατοντάδων δράσεων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, η οποία μέσα στα 90 χρόνια ιστορίας της προώθησε τις Φυσικές επιστήμες, ενέπνευσε και ανέδειξε άξιους νέους οραματιστές των Φυσικών Επιστημών.

Απαιτούμε σεβασμό προς τις δράσεις της Ένωσης και όχι ψυχροπολεμική συμπεριφορά προσωπικής εναντίωσης προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί - μέλη της ΕΕΦ μέσα από τα δεκάδες παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, συμμερίζονται την επιθυμία μας για ευρύτερες και πολυπληθέστερες δράσεις. Στο έργο μας αυτό επιθυμούμε συμμάχους και υποστηριχτές. Οι αναζητήσεις της σύγχρονης Φυσικής μας ενώνουν όλους.

Το ΔΣ της ΕΕΦ

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια