Αποτελέσματα Διαγωνισμού | SPACE MISSIONS 2021

Αποτελέσματα Διαγωνισμού | SPACE MISSIONS 2021

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων για τη Διαστημική Αποστολή Blue Origin που θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2021. Παρουσιάζονται οι 4 καλύτερες εργασίες. Όπως μπορεί να δει κανείς από τις βαθμολογίες των κριτών, η ανάδειξη της πρότασης που θα χρηματοδοτηθεί (8000 ευρώ θα καλύψουν το κόστος της αποστολής και 2000ευρώ θα δοθούν για την κατασκευή του πειράματος) ήταν εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις συγκεντρωτικές βαθμολογίες ανά κατηγορία αλλά και τις εργασίες που διακρίθηκαν.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ
O σταφυλόκοκκος σε συνθήκες μικροβαρύτητας 159 166 323 179 827
Διήθηση του νερού σε συνθήκες μικροβαρύτητας 164 165 318 175 822
Αυτογενής διατήρηση πίεσης σε διαστημόπλοια 163 164 318 176 821
Στοχαστές 162 167 319 171 819

Όλες οι μαθητικές ομάδες θα λάβουν τις τελικές τους βαθμολογίες και τα σχόλια των κριτών στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή.

Η επιτροπή και οι διοργανωτές θέλουν να συγχαρούν όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε (και βιώνουμε) κατάφεραν να καταθέσουν εξαιρετικές ιδέες και προτάσεις. Για να τιμήσει την μοναδική αυτή προσπάθεια των σχολικών κοινοτήτων η Ένωση Ελλήνων Φυσικών προτίθεται (εφόσον οι συνθήκες και οι οδηγίες των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας το επιτρέψουν) να διοργανώσει

Α) Καλοκαιρινό Σχολείο με τίτλο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ όπου οι μαθητές των επιλεγμένων εργασιών θα προσκληθούν να συμμετέχουν και να συνεργαστούν με την επιστημονική ομάδα του διαγωνισμού για τον σχεδιασμό μελλοντικών αποστολών. Το σχολείο θα περιλαμβάνει διαλέξεις αλλά και πολλά διαδραστικά εργαστήρια και κατασκευές ώστε να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν βαθύτερα τον μοναδικό κόσμο της διαστημικής εξερεύνησης. Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα έχει συνολική διάρκεια 5 ημέρες και θα λάβει χώρα στα τέλη Αυγούστου.

Β) Εκδήλωση – Παρουσίαση των 4 καλύτερων εργασιών την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (ή την πρώτη του Οκτωβρίου) στην Ελληνογερμανική Αγωγή, στην Παλλήνη Αττικής. Οι μαθητικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο κοινό. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και οι αποστολές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Πηγή: http://spacemissions.ea.gr/content/apotelesmata-0

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια