ΑΣΤΡΟΜΥΘΟΛΟΓΙΑ του Δρ. Στράτου Θεοδοσίου

ΑΣΤΡΟΜΥΘΟΛΟΓΙΑ του Δρ. Στράτου Θεοδοσίου

Η «ΑΣΤΡΟΜΥΘΟΛΟΓΙΑ», ένα επικό έργο 832 σελίδων, αποτελεί το magnus Opus του συγγραφέα. Είναι ένας ενδελεχής αστρονομικός στοχασμός πάνω στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων και όλων των αρχαίων ανατολικών λαών, που δημιούργησαν σπουδαίους πολιτισμούς.

Στις σελίδες του βιβλίου καταγράφονται λεπτομερώς όλα όσα συσχετίζονται με τις αστρικές εποχές του Ταύρου, του Κριού και των Ιχθύων από το 4000 π.Χ. έως σήμερα. Στη διάταξη της ύλης κάθε τι μελετήθηκε και διασταυρώθηκε πολλές φορές κατά τα δώδεκα συνεχή χρόνια της συγγραφής του έργου. Με τον τρόπο αυτόν το κείμενο εμπλουτιζόταν συνεχώς και τελικά η καταγραφή έγινε πιο δυναμική, ενώ το βιβλίο εικαστικά, με ένα πλήθος φωτογραφιών ˗που έχουν όλες ληφθεί από τον συγγραφέα˗, έγινε πιο ενδιαφέρον.

Αρχικά παρουσιάζονται όλες οι απαραίτητες αστρονομικές γνώσεις. Στη συνέχεια αναλύονται οι τρεις αστρικές εποχές, του Ταύρου, του Κριού και των Ιχθύων σε όλους τους αρχαίους σπουδαίους πολιτισμούς, οι οποίες συσχετίζονται λεπτομερώς με πολλά δρώμενα της Μυθολογίας, με τη γλυπτική, καθώς και με τα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας, αφού ο συγγραφέας θεωρεί ότι σαφώς και έχουν δεχτεί αστρονομική επίδραση.

Τέλος, ακροθιγώς συσχετίζεται με τις προηγούμενες αστρικές εποχές και η επερχόμενη αστρική εποχή του Υδροχόου (New age), που ήδη έχει «εμφανιστεί» με τα αγάλματα του Υδροχόου-Γανυμήδη.

Η πρωτότυπη αυτή έρευνα πρέπει να γίνει κτήμα του αστρονόμου, του φυσικού, του μαθηματικού, του γεωλόγου, του ερασιτέχνη αστρονόμου, του αρχαιολόγου, του ιστορικού, του θεολόγου, του κάθε μύστη του ελληνικού πολιτισμού και του ενδελεχή μελετητή της ελληνικής Αστρονομίας, Μυθολογίας και Ιστορίας. Σε αυτό το ογκώδες έργο ο συγγραφέας ενστερνίστηκε το απόφθεγμα του Φραντς Κάφκα ότι «το γράψιμο είναι μία μορφή προσευχής». Και έτσι το θεώρησε… Είναι ένα έργο ζωής. Η κατάθεσή του για την υπέροχη ελληνική Μυθολογία και στην προαιώνια σχέση της με την Αστρονομία, τη μητέρα των επιστημών.

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια