ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

                                                  

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου η 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής. Λόγω της πανδημίας ο διαγωνισμός διεξήχθη εξ αποστάσεως. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (European Physical Society), της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (Balkan Physical Union) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Βουλγαρίας και του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Στην 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής συμμετείχαν 15 χώρες (12 από τα Βαλκάνια, και ως φιλοξενούμενες χώρες το Ιράν, το Καζακστάν και το  Τουρκμενιστάν) και 57 μαθητές.

Η χώρα μας κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Σπύρο Τερλεμέ από την Κομοτηνή (σπουδάζει στο σχολείο Άξιον Ξάνθης) και δύο εύφημους μνείες με τον Μενέλαο Ράπτη από τη Θεσσαλονίκη (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη) και τη Μελίνα Δημητροπούλου από το 4ο ΓΕΛ Πύργου, όλοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Επίσης συμμετείχε με πολύ καλή επίδοση ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Πουλάκης – Στεφανίδης Στέφανος από τη Ρόδο (Ροδίων Παιδεία).

 

Την Ελληνικά ομάδα υποστήριξης του διαγωνισμού αποτελούν οι:

Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής: Κλεΐδης Κώστας, Αν. Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Αρχηγός της αποστολής: Δρ. Αναστάσιος Πάλλας

Υπαρχηγοί αποστολής: Νικολαΐδου Αλεξάνδρα, εκπαιδευτικός Μ.Ε. , Msc

Γιώργος Κρητικός Ε.ΔΙ.Π., ΤΕΠΑΕΣ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Υπεύθυνος της διοργάνωσης για τη χώρα μας είναι ο Δρ. Βουρλιάς Κώστας, Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών.

 

Στη χώρα μας την οργανωτική ευθύνη είχε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Οι συμμετέχοντες Έλληνες μαθητές προέκυψαν από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε για τους μαθητές μας στο 3o Γυμνάσιο Χαριλάου και στο ΠΤΔΕ Ρόδου.

Το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών συγχαίρει όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

 

Το ΔΣ της ΕΕΦ

 

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια