ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής 

Πραγματοποιήθηκε στις 23- 25 Ιουνίου 2023 στο Δυρράχιο της Αλβανίας η 5η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης Φυσικών (European Physical Society), της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (Balkan Physical Union)  και της Ένωσης Φυσικών Αλβανίας.

Στην 5η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής συμμετείχαν 14 χώρες (11 από τα Βαλκάνια, και ως φιλοξενούμενες το Κιργιστάν, το Καζακστάν και το  Τουρκμενιστάν) και 53 μαθητές και μαθήτριες.

Οι τέσσερεις μαθητές της χώρας μας σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις από το 2019 που ξεκίνησε η Βαλκανική Ολυμπιάδα στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα:

O μαθητής της Β΄ Λυκείου Σουλδάτος Ερμής, από το Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων, κέρδισε (για πρώτη φορά για την Ελλάδα) χρυσό μετάλλιο.
Ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Μπέλλος Παναγιώτης από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου κατέκτησε αργυρό μετάλλιο.
Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου Ιακωβίδης Νικόλαος του 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου κέρδισε εύφημο μνεία.

Συμμετείχε με εξαιρετική επίδοση η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Μανή Μαρία από το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων 

Η Ελληνική ομάδα υποστήριξης του διαγωνισμού ήταν οι:

Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής: Εμμανουηλίδης Αριστείδης, στέλεχος Μ.Ε., Msc
Αρχηγός της αποστολής:  Μιχαλούδης Απόστολος, εκπαιδευτικός Μ.Ε., Msc
Υπαρχηγός της αποστολής Νικολαΐδου Αλεξάνδρα, εκπαιδευτικός Μ.Ε. , Msc

Υπεύθυνος της διοργάνωσης για τη χώρα μας και μέλος της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δρ. Βουρλιάς Κώστας, Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών.

Στη χώρα μας την οργανωτική ευθύνη είχε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Οι συμμετέχοντες Έλληνες μαθητές προέκυψαν από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό, ως θεματοδότες, μέλη επιτροπών, επιτηρητές, βαθμολογητές. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κύριο Αντώνη Σαρρηγιάννη και την κυρία Αλεξάνδρα Νικολαΐδου για την προετοιμασία των μαθητών.

Το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών συγχαίρει όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Το ΔΣ της ΕΕΦ

 

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια