Δελτίο Τύπου για την Συνάντηση ΕΕΦ με ΙΕΠ

Δελτίο Τύπου για την Συνάντηση ΕΕΦ με ΙΕΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕΦ – ΙΕΠ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 21/12/2021 και ώρα 9:30 η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της Ε.Ε.Φ. και του Ι.Ε.Π. για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα. Διαπιστώθηκε εκ νέου ότι υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και διάθεση για συνεργασία. Επικαιροποιήθηκε το πλαίσιο επικοινωνίας ώστε να προαχθεί η συνεργασία και η ενημέρωση με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων στην καθημερινή διδασκαλία του μαθήματος.

Έγινε εκτενής συζήτηση για πολλά θέματα όπως το ωράριο διδασκαλίας, την εργαστηριακή φύση που πρέπει να έχει το μάθημα της Φυσικής, τη λειτουργία των εργαστηρίων φυσικών επιστημών, την τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας, τα νέα αναλυτικά προγράμματα.

Η ΕΕΦ τόνισε ότι θα καταθέσει εμπεριστατωμένες μελέτες για τα παραπάνω θέματα και είναι έτοιμη να συμβάλλει θετικά στις δραστηριότητες που αφορούν το μάθημα της Φυσικής. Τόνισε ότι για την εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων θα απαιτηθούν σχολικά εγχειρίδια που θα απηχούν τη σχολική πραγματικότητα.

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς η ΕΕΦ πρότεινε τη λειτουργία ομίλων Αστρονομίας στα σχολεία της χώρας. Προτίθεται να διαθέσει στους συναδέλφους που θα υλοποιήσουν όμιλο αστρονομίας υλικό και να διοργανώσει διαλέξεις.

Υπήρξε στα περισσότερα θέματα σύγκλιση απόψεων και συμφωνήθηκε ότι η συνεργασία σε γόνιμο κλίμα θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια