Δελτίο Τύπου Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας

Δελτίο Τύπου Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας

Αθήνα, 5/7/2022

 

Την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2022 στις 10 μ.μ. το Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών παρευρέθη προσκεκλημένο δι’ εκπροσώπων στο Κολλέγιο Αθηνών, σε εκδήλωση κατά την οποία η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως παρουσίασε το έργο που έχει υλοποιηθεί την τελευταία τριετία στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Μετά από την εισήγησή της, η κ. Υπουργός δέχθηκε ερωτήσεις και πραγματοποίησε διάλογο με εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους φορέων για θέματα Παιδείας. Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ. έθεσε θέματα προς συζήτηση στην κ. Υπουργό, υποβάλλοντας ερωτήσεις και επισημαίνοντας κρίσιμα σημεία που χρήζουν αντιμετώπισης για την αποτελεσματική εκπαίδευση στο αντικείμενο της Φυσικής.

Ο διάλογος έγινε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα. Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ. έθεσε τα εξής ζητήματα:

1. Διορισμός του ελάχιστου αριθμού μόνο 87 Φυσικών και πώς αυτό μπορεί να αποκατασταθεί.

2. Ελλιπής εργαστηριακή πλαισίωση και υποστήριξη του μαθήματος της Φυσικής.

3. Αναγκαιότητα ύπαρξης βοηθού παρασκευαστή ή εκπαιδευτικού κατά την διεξαγωγή των πειραματικών ασκήσεων στο μάθημα της Φυσικής στο δημόσιο σχολείο.

4. Αδυναμία επίτευξης παιδαγωγικών και γνωστικών στόχων της μονόωρης Φυσικής Α΄ Γυμνασίου.

5. Εισαγωγή μίας επιπλέον ώρας στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Φυσικής Α΄ Λυκείου.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ. επανέλαβε το αίτημα για συνάντηση με την κ. Υπουργό, ώστε να διευθετηθούν τα καίρια ζητήματα της εκπαίδευσης στο αντικείμενο της Φυσικής. Η υποδοχή του αιτήματος ήταν θετική και ως εκ τούτου αναμένουμε την πρόσκληση σε συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

 

 

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια