Διεθνής διαγωνισμός ΙΥΝΤ 2023

Διεθνής διαγωνισμός ΙΥΝΤ 2023

Δελτίο Τύπου

Διεθνής διαγωνισμός ΙΥΝΤ 2023

 

Την εβδομάδα μεταξύ 21ης και 27ης Αυγούστου 2023, διεξήχθη στο Αλμάτι του Καζακστάν ο 11ος διεθνής διαγωνισμός ΙΥΝΤ (International Young Naturalists' Tournament).

Πρόκειται για έναν ομαδοσυνεργατικό  μαθητικό διαγωνισμό θετικών επιστημών, που συνδυάζει τις επιστήμες με τη ρητορική, το debate και την επιχειρηματολογία.

Η χώρα μας, με εκπρόσωπο την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, έστειλε 3 ομάδες να διαγωνισθούν στο υψηλότερο επίπεδο. Οι ελληνικές ομάδες αναμετρήθηκαν τον Απρίλιο στο εθνικό μας μέρος του διαγωνισμού, HellenicYNT. Από τις 15 ελληνικές ομάδες προέκυψαν οι 3 που μας εκπροσώπησαν στο Αλμάτι.

Αρχηγός της αποστολής ήταν το μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΦ, Απόστολος Μιχαλούδης, ενώ την αποστολή συνόδευσαν επίσης οι Ζαραφέτα Ιωάννα, Καπρούλιας Σωτήρης, Καλαντζής Ιωάννης, Τουλάκης Χρήστος και Δαλακούρα Αθανασία, ως team leaders των ομάδων μας.

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ανακοινώθηκαν 17 ρεαλιστικά προβλήματα από τον χώρο της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας, τα οποία οι ομάδες κλήθηκαν να μελετήσουν και να επιλύσουν με όποιον τρόπο επιθυμούσαν, στα πλαίσια που ορίζει η διερευνητική μάθηση. 19 ομάδες από 10 χώρες βρέθηκαν στο Αλμάτι για την τελική φάση του ΙΥΝΤ.

Οι ελληνικές ομάδες πέτυχαν αξιοσημείωτες επιδόσεις και μάλιστα 2 από αυτές απέσπασαν χάλκινα μετάλλια. Πέραν του διαγωνιστικού μέρους οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα του Καζακστάν αλλά και να αλληλεπιδράσουν με τους μαθητές των άλλων χωρών.

Αναλυτικά, οι ελληνικές ομάδες αποτελούνταν από (με αλφαβητική σειρά):

 

Hellas Alliance

Καϊμάκης Αλέξανδρος (captain)

Ανδρεαδάκης Ιωάννης

Βρεττού Αθανασία

Παντελής Φίλιππος

Πενλίδη Έλενα

 

Hellas Casper (χάλκινο μετάλλιο)

Τσαβδάρογλου Ελένη (captain)

Αικατερινάρη Λήδα

Ζούντσα Άννα

Κακοσίμος Ευάγγελος

Καλαϊτζή Θεοδώρα

Κυριαζάκος Αθανάσιος

 

Hellas Shockwave (χάλκινο μετάλλιο)

Παπαδημητρίου Θάνος (captain)

Βαντόλα Άννα

Διβέρης Οδυσσέας

Κουβουτσάκη Τίνα

Υφαντής Σταμάτης

 

Η ΕΕΦ συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους, καθώς επίσης τους team leaders των ομάδων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πηγαίνει επίσης στα σχολεία που στήριξαν την ελληνική αποστολή στο Καζακστάν και συγκεκριμένα (με αλφαβητική σειρά):

 

Αμερικάνικο Κολλέγιο Pierce

Κολλέγιο Ανατόλια

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο

 

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια