Μια εξίσωση φυσικής ως σύνθημα διαδηλωτών στην Κίνα

 Μια εξίσωση φυσικής ως σύνθημα διαδηλωτών στην Κίνα

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται απαιτώντας «δημοκρατία, κράτος δικαίου και ελευθερία έκφρασης» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου. Η πρωτοτυπία της διαμαρτυρίας βρίσκεται στα πλακάτ των φοιτητών που περιέχουν την εξίσωση Friedmann!

Η εξίσωση του Friedmann περιγράφει την εξίσωση της διαστολής του σύμπαντος. Γράφεται ως: H^{2}=left( frac{dot{a}}{a} ight)^{2}=frac{8 pi G}{3} ho - frac{kc^{2}}{a^{2}} ,,, , όπου c η ταχύτητα του φωτός, G η σταθερά της παγκόσμιας έλξης και k ένας παράγοντας που καθορίζει την γεωμετρία και την εξέλιξη του σύμπαντος (παίρνει τις τιμές k=0, +1,  -1). Στην αρχή της εξίσωσης χρησιμοποιείται η σχέση της σταθεράς Hubble με τον παράγοντα κλίμακας H=dfrac{dot{a}}{a} (διαβάστε σχετικά: ‘Μια κλασική προσέγγιση της εξίσωσης διαστολής του σύμπαντος‘).

Στην Κίνα επικρατεί η πολιτική ‘Zero Covid’ με αυστηρές καραντίνες και αιφνιδιαστικά lockdown, σε αντιδιαμετρική αντίθεση με την χώρα μας που επικρατεί πλέον η πολιτική του ‘Ιnfinity Covidiocy’. Aς σημειωθεί ότι στην Κίνα οποιαδήποτε ανοιχτή κριτική κατά της κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυστηρές τιμωρίες και είναι εξαιρετικά σπάνιο οι άνθρωποι να εκφράζουν την οργή τους προς τους ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος δημοσίως.

Η εξίσωση της διαστολής του σύμπαντος χρησιμοποιείται εξαιτίας του ονόματος Friedmann, η προφορά του οποίου πραπέμπει στον «free (d) man» – τον ελεύθερο άνθρωπο!

Πηγή: https://www.ndtv.com/

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια