Αποτελέσματα 3rd Hellenic YNT 2022

Αποτελέσματα 3rd Hellenic YNT 2022

Το τριήμερο 16-18 Απριλίου διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, στα εκπ. Φρυγανιώτη, ο 3rd Hellenic Young Naturalists' Tournament (Hellenic ΥΝΤ), μέρος του διεθνούς διαγωνισμού International YNT (IYNT). Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών είναι ο υπεύθυνος φορέας για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του ελληνικού μέρους του διαγωνισμού, αλλά και για την αποστολή των ελληνικών ομάδων στον διεθνή διαγωνισμό. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΙΥΝΤ είναι ο κ. Απόστολος Μιχαλούδης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό εντελώς διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς ανακοινώνονται 17 ρεαλιστικά προβλήματα Θετικών Επιστημών, ανοικτού επιπέδου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, σε ομάδες μέχρι 6 ατόμων, καλούνται να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να προσεγγίσουν τα προβλήματα, να τα μελετήσουν και να καταλήξουν σε συμπεράσματα, δημιουργώντας τελικά παρουσιάσεις με τα ευρήματα της έρευνάς τους. 

Το τριήμερο του διαγωνισμού οι ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, αλλά και να τις υπερασπιστούν απέναντι στην κριτική των αντιπάλων. Μέσα από μία πολύπλοκη αλλά άκρως συναρπαστική διαδικασία, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να επιδείξουν, πέραν των γνώσεών τους, δεξιότητες ρητορικής, επιχειρηματολογίας, αντιπαράθεσης, ηγετικές και οργανωτικές δεξιότητες και πολλές άλλες, προσπαθώντας τελικά να πείσουν τους κριτές ότι η δική τους δουλειά είναι καλύτερη έναντι των άλλων ομάδων.

17 ομάδες έλαβαν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού, έχοντας προετοιμαστεί σκληρά καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μέσα από τη διαδικασία των 3 πρώτων αγώνων, όπου και οι 17 ομάδες συμμετείχαν, προέκυψαν οι 9 που προκρίθηκαν στους ημιτελικούς. Από εκεί, οι 3 καλύτερες προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό, όπου διαγωνίσθηκαν για το έπαθλο του απόλυτου νικητή του διαγωνισμού. Η επιτροπή του διαγωνισμού, αναγνωρίζοντας τον κόπο και την προσπάθεια των ομάδων να ολοκληρώσουν τη μελέτη 17 προβλημάτων στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αλλά και την προετοιμασία που απαιτείται ως προς τους ρόλους και τους κανόνες του διαγωνισμού, δίνει αρκετά μετάλλια, τιμώντας τις συμμετέχουσες ομάδες. Έτσι, όσες ομάδες προκρίνονται στους ημιτελικούς εξασφαλίζουν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ οι τρεις που συμμετέχουν στον τελικό αγώνα διεκδικούν αργυρό και χρυσό μετάλλιο, καθώς και το έπαθλο του απόλυτου νικητή.

Με βάση τα αποτελέσματα των αγώνων, απόλυτος νικητής του 3rd Hellenic YNT στέφθηκε η ομάδα Schrodinger's Cats, από το Axion της Ξάνθης, 2η στην κατάταξη και χρυσό μετάλλιο απέσπασε η ομάδα LaGrands των εκπ. Μαντουλίδη, ενώ την 3η θέση και αργυρό μετάλλιο κατέλαβε η ομάδα Big Bang του Κολλεγίου Ανατόλια. Αναλυτικά, η τελική κατάταξη φαίνεται παρακάτω. 

01 Schrodinger's Cats [Axion] Gold Medal - Absolute Winner

02 LaGrands [Mandoulides] Gold Medal

03 BigBang [Anatolia] Silver Medal

04 Newton's 5 Laws [Raptou] Bronze Medal

05 Sherlock Ohms [Anatolia] Bronze Medal

06 Shockwave [Palladio] Bronze Medal

07 Fast & Curious [Anatolia College] Bronze Medal

08 Gravitiz2 [Anatolia] Bronze Medal

09 Researchers [Fryganiotis] Bronze Medal

10 Lost Scientists [E.P.S.]

11 Crew X [Hellenic College]

12 EveryThink Is Relative [Anatolia]

13 Geology Rocks [Anatolia]

14 2022 The Scientists [Raptou]

15 Black Hole [Anatolia]

16 Quarks [Palladio]

17 Apollo 22 [Raptou]

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συγχαίρει όλα τα παιδιά, καθώς και τους καθηγητές τους και τα σχολεία τους! Το ραντεβού ανανεώνεται για τον διεθνή διαγωνισμό 10th International Young Naturalists' Tournament το καλοκαίρι. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινά η προετοιμασία του 4th Hellenic YNT. Σας περιμένουμε όλους!

 

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια