Δελτίο τύπου για τη μαθητική συνάντηση Φυσική Μαγεύει στις 13-14-15 Δεκεμβρίου 2019

Δελτίο τύπου για τη μαθητική συνάντηση Φυσική Μαγεύει στις 13-14-15 Δεκεμβρίου 2019


Για 11η χρονιά το μαθητικό φεστιβάλ «η Φυσική Μαγεύει» πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία  στην Αθήνα το χρονικό διάστημα 13-15 Δεκεμβρίου 2019.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνάντηση, μια εκδήλωση που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός και διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Οι συμμετέχοντες μαθητές από όλη τις πόλεις της Ελλάδος καθώς και από την Αθήνα μαζί με τους και τους καθηγητές τους σε αυτή την πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση ήρθαν σε επαφή με τα αποτελέσματα της έρευνας σε επιστημονικά πεδία των Φυσικών Επιστημών από καθηγητές Πανεπιστημίων και Ερευνητές από Ελλάδα και Εξωτερικό, παρακολούθησαν πειράματα επίδειξης από συμμαθητές τους και να συμμετείχαν σε πρωτότυπα workshop.
Είχαν την ευκαιρία να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, να κατανοήσουν σε βάθος σύγχρονα επιστημονικά ζητήματα, να αποσαφηνίσουν τις έννοιες που τα συγκροτούν και να αποκτήσουν κριτική και συνδυαστική σκέψη, που θα αποτελέσει εφόδιο για την μελλοντική τους πορεία.
Η τριήμερη αυτή εκδήλωση έκλεισε με μαθητές που έγιναν εισηγητές, παρουσιάζοντας, παράλληλα με τους καταξιωμένους καθηγητές τους, πρωτότυπες εργασίες και πειράματα.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

 

Photo Gallery

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια