Δελτίο Τύπου για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής 2021

 Δελτίο Τύπου για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής 2021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Σάββατο 20/3/2021 η πρώτη φάση του 31ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου και του 9ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.


Συμμετείχαν 5000 μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από σχεδόν 1000 σχολεία της χώρας. Σε αυτή την πρώτη φάση, η οποία διεξήχθη εξ αποστάσεως λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε θέματα κλειστού τύπου και είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν και να αυτοαξιολογηθούν, με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση, για την οποία τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν άμεσα.
 
Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους όσοι υποστήριξαν άμεσα και έμμεσα την υλοποίηση της πρώτης φάσης των διαγωνισμών Φυσικής. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την επιτροπή των θεματοδοτών για τα πραγματικά εμπνευσμένα θέματα, την ομάδα τεχνικής υποστήριξης η οποία έφερε εις πέρας μία εξαιρετικά απαιτητική αποστολή με τον καλύτερο τρόπο, την επιτροπή γραμματειακής υποστήριξης και όλη την οργανωτική επιτροπή. Ευχαριστούμε θερμά και όλους τους γονείς και μαθητές που μας εμπιστεύθηκαν.
 
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε επίσης τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την προώθηση των διαγωνισμών, την παρακίνηση προς τους μαθητές να συμμετάσχουν και την προετοιμασία σε ώρες πέρα από αυτές του διδακτικού ωραρίου. Ευχαριστούμε επίσης τις διευθύνσεις όλων των σχολικών μονάδων αλλά και τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την αδιάλειπτη επικοινωνία και συνεργασία όλο το διάστημα που προηγήθηκε, ως προς την εξασφάλιση της έγκαιρης εγγραφής και της διαρκούς ενημέρωσης των συμμετεχόντων.
 
Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, επιτύχαμε να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά που αγαπούν την επιστήμη μας έναν διαγωνισμό με θέματα δημιουργικά και ευπαρουσίαστα. Τα χιλιάδες μηνύματα που δεχθήκαμε από μαθητές, γονείς και συναδέλφους, οι οποίοι αγκάλιασαν το εγχείρημα αυτό και μας συνεχάρησαν με τα πιο ένθερμα λόγια, αποδεικνύουν ότι η πρώτη φάση των φετινών διαγωνισμών ήταν μία πραγματική γιορτή της Φυσικής!
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια