ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ ΔΙΝΕΙ ΒΗΜΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ ΔΙΝΕΙ ΒΗΜΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνεχίζοντας τις δράσεις της στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Φυσική Μαγεύει», οργανώνοντας διαδικτυακές συναντήσεις κάθε Σαββατοκύριακο, ένταξε στο πρόγραμμα της, τρεις πολύ σημαντικές εισηγήσεις τριών νέων ερευνητών.

Το Σάββατο 20/3/2021, ο μαθητής της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d' Arc Αγγελής Ευθύμιος Ραφαήλ παρουσίασε την εισήγση του με θέμα «Έρευνα για την διερεύνηση σχέσης του ιού με το φαινόμενο Hall». Ο Αγγελής με απόλυτη σεμνότητα και επιστημονική διεπιστημονική πειθαρχία, έθεσε ερωτήματα σχετικά με την αξιοποίηση φυσικών φαινομένων, όπως το φαινόμενο Hall, για την ανίχνευση του Covid-19, αλλά και την ενεργητική στάση των νέων ερευνητών σε σχέση με την ανακάλυψη, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, και τη συμμετοχή στην έρευνα, ακόμη και μέσα σε τόσο δυσμενείς συνθήκες, όπως αυτές της πανδημίας και του αποκλεισμού.

Ο φοιτητής Ε.Μ.Φ.Ε. (ΕΜΠ) Θεολογής Νικόλαος παρουσίασε μία συνολική αποτίμηση για την «Ανίχνευση και Παρατήρηση του Νετρίνο», θέτοντας τα ερωτήματα σχετικά με τα δεδομένα, τα ζητούμενα και την εξέλιξη της έρευνας σχετιά με τα Νετρίνο και την υποσωματιδιακη φυσική. Η εισήγηση, πέρα από την επισκόπηση των βασικών θεωριών, αφορούσε και τις τεράστιες προοπτικές οι οποίες ανοίγονται για το συγκεκριμένο πεδίο.

Ο διδακτορικός φοιτητής Μακρόπουλος Γιώργος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός - Mηχανικός Πληροφορικής και Υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. εισηγήθηκε το θέμα «Απτικό Διαδίκτυο και δίκτυα 5ης γενιάς», το οποίο ως άρθρο έχει ήδη δημοσιεύθεί στο περιοδικό Physics News. H παρουσίαση του ανέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες των δικτύων 5ης γενιάς, τις προοπτικές της έρευνας και τις άμεσες μελλοντικές χρήσεις των νέων τεχνολογιών, ειδικά στην ιατρική και την εκπαίδευση.

Οι εισηγητές κάλυψαν πλήρως τα θέματα τους και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού. Τον συντονισμό και την επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Μεταδιδάκτωρας ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δρ. Κοτσιφάκος Δημήτριος.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

του Φυσική Μαγεύει

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια