ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΑΠΟ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ»

ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΑΠΟ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ»

Την τελευταία εβδομάδα η νεοσύστατη Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση με ανακοινώσεις της ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν προστατεύει τους μαθητές αφού επιτρέπει να διανεμηθούν φυλλάδια με σεξιστικό περιεχόμενο σε μαθητές κατά τη διάρκεια πανελλήνιου διαγωνισμού φυσικής.

Oφείλουμε να ενημερώσουμε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι απόλυτα ψευδείς και συκοφαντικοί αφού ποτέ δεν έχουν μοιραστεί φυλλάδια και περιοδικά στους μαθητές κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών μας. (Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν υπήρχε τέτοιο φυλλάδιο θα το εμφάνιζαν).

Το «φυλλάδιο με το σεξιστικό περιεχόμενο που η Ένωση μοιράζει στους μαθητές» αφορά άρθρο σε περιοδικό μας του 2014 (!!!) . Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας χρησιμοποιεί μια αναλογία για να επικοινωνήσει τις ιδέες του. Μπορούμε να συζητήσουμε με νηφαλιότητα αν η συγκεκριμένη αναλογία ήταν επιτυχημένη, αλλά δεν αρμόζει σε εκπαιδευτικούς να κατακρεουργούν έναν συνάδελφό τους.

Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι συνέχεια συκοφαντιών όπως το ότι η ΕΕΦ πραγματοποιεί διαγωνισμούς με «τέλη βράβευσης». Απόλυτα ψευδές και αυτό, άλλωστε το γνωρίζετε όλοι όσοι έχετε συμμετάσχει στις εκατοντάδες βραβεύσεις μας σε όλη τη χώρα. Αν και επανειλημμένα τους προκαλέσαμε, δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν ούτε έναν μαθητή ο οποίος πλήρωσε για να συμμετάσχει στη βράβευσή του.

Όλες αυτές οι συκοφαντίες δεν αρμόζουν στο ήθος το οποίο πρέπει να επιδεικνύει ένα επιστημονικό σωματείο, αλλά μάλλον εκφράζουν «ψευδοεπιστήμονες» και «ενώσεις σφραγίδες».

Οι ανακοινώσεις αυτές επιβεβαιώνουν την άποψή μας ότι η συγκεκριμένη ένωση με την ανύπαρκτη δράση και ενδιαφέρον για τη Φυσική και τους Φυσικούς, υπάρχει μόνο για να πραγματοποιεί έναν μαθητικό διαγωνισμό κάθε χρόνο.

Οι χιλιάδες συνάδελφοι Φυσικοί σε όλη τη χώρα θα στηρίξουν και φέτος τους πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής που πραγματοποιεί η ΕΕΦ εδώ και πολλά χρόνια.

Το ΔΣ της ΕΕΦ

Share this Post:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλια